Lasange

Lasange är en stor favorit här hemma och återkommer i olika skepnader med jämna mellanrum.Lasange

Den här gången gjorde vi en mer traditionell variant, köttfärs och pasta.

Köttfärs

gul lök

vitlök

krossade tomater

ev. ketchup

spiskummin

oregano eller basilika

chilipeppar

salt&peppar

 

Stek köttfärsen och blanda i lök, kryddor, chilipeppar och tomatpurén. Smaka av med ketchupen (som tillför extra sötma).

Ställ köttfärsen åt sidan. Gör ostsåsen.

Bechamelsås med ost och muskot

100 gram smör

1 dl mjöl

1 l standard mjölk

0,5 tsk riven muskot

salt och peppar

400 gram riven mozzarella eller valfri ost

Fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i ca fem minuter. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Osten strös ovanpå såsen eller vänds i precis innan såsen används.

Ha i hälften av ostsåsen i botten på pannan, lägg ett lager med färska pastaplattor, köttfärssåsen ovanpå, ett lager färska pastaplattor till osv. Sista lagret blir ostsåsen. In i ugnen i ca 20 minuter, på 225 grader. Tills det översta lagret fått färg.

Gudomligt gott. Servera med en sallad, vi hade körsbärstomater, paprikaslicar och gurkstavar.

Annonser
Published in: on april 18, 2009 at 8:48 e m  Kommentera  

The URI to TrackBack this entry is: https://hungrigafamiljen.wordpress.com/2009/04/18/lasange/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: